Lämpöhoidot

Teen hoitavaa energiaa ja Tulen Väkeä hyödyntäviä hoitoja kuumakivillä, moksaamalla ja tulineulalla. Lue lisää alta. Rohtonaisen lämpöhoito-opettajana on toiminut perinnehoitaja Miia Ruokolainen. Huom: lämpöhoidot soveltuvat parhaiten kylmän energian tai vuodenajan aiheuttamiin haasteisiin. Nämä eivät ole keskikesän hoitoja – ellei Suomen kesä satu olemaan räntäsateinen tai sinä oikein erityinen vilukissa. 🧡

Kuumakivihoito

Basalttikivet lämmitetään vesihauteessa n. 55°C:een ja ne asetellaan keholle energeettisesti tärkeisiin kohtiin ja erityisesti pehmeyttä kaipaaville lihaksille. Kuumakivihoito hoivaa ja rentouttaa niin stressaantunutta kehoa ja mieltä jopa syvemmin kuin perinteinen hieronta, vaikka se soveltuu yleensä niillekin joille kehon manipulointi käsin ei sovi. Se auttaa kehoasi lisäämään verenkiertoa, lymfakiertoa sekä ihon aineenvaihduntaa. Näin se poistaa tehokkaasti kireyksiä ja kuona-aineita sekä aktivoi ja puhdistaa kehon energiakeskuksia.

Kuumakivihoito voidaan toteuttaa useammalla eri tavalla:

 • asetan lämpimät kivet kehollesi ja annamme niiden kaikessa rauhassa lämmittää ja elvyttää niin fyysistä kuin energiakehoa
 • kevyesti hieroen tai sivellen kivellä lihaksia ja energialinjoja samalla kun loput kivet lämmittävät muita alueita. Sivelyhieronnassa käytän öljyä, valintasi mukaan vaikutusta tehostavalla tuoksulla tai ilman.
 • yhdistäen kuumakivet energiahoitoon

Keskustele lääkärisi kanssa ennen kuumakivihoitoa mikäli sinulla on:

 • kuumetta, flunssa tai muu akuutti tulehdussairaus
 • alentunut tuntoaisti mistä tahansa syystä, esim. diabeteksen vuoksi. Ihon lämmönsietokyky on yksilöllinen. Alentunut tuntoaisti voi estää huomaamasta, jos kivi polttaa ihoasi, jolloin on palovamman mahdollisuus.
  • huom! Tästä syystä kuumakivihoitoon ei voi tulla päihtyneessä tilassa eikä krapulassa. Jos olet ottanut hoitopäivänä särkylääkkeitä tai muita tuntoaistiin vaikuttavia käsikauppa- tai reseptilääkkeitä, informoi ehdottomasti tästä ennen hoidon aloittamista! 
 • suuria suonikohjuja
 • avohaavoja tai muita akuutteja vammoja
 • turvotusta tai ihottumaa laajoilla ihoalueilla
 • akuutti kasvain tai kesken oleva syöpähoito
 • sydänsairaus tai korkea verenpaine. Jos ovat lääkityksellä hyvässä tasapainossa, voidaan lempeästi hoitaa, informoi tästä aikaa varatessasi.


Moksaus

Moksaus on akupunktiopisteiden lämpöhoitoa. Moksapuikko on tavallisesti pujomassasta valmistettu hiilipuikko. Se on lähes tuoksuton, ja soveltuu yleensä myös niille jotka ovat yliherkkiä tuoreelle tai kuivatulle pujolle ja muille Artemisia -suvun kasveille. Huomioi kuitenkin oma mahdollinen yliherkkyytesi.

Moksapuikko kuumennetaan avotulessa hehkuvaksi. Sitä pidellään akupisteiden yllä ja kuljetetaan keholla esim. meridiaanien myötäisesti. Puikolla ei kosketeta ihoa, vaan hoitovaikutus on lämmön ja energeettisen kosketuksen aikaansaama.

Moksaushoito soveltuu erityisesti verenkierto- ja ruoansulatushäiriöihin, kiputiloihin, reumaattisiin tiloihin sekä arpien hoitoon. Tulielementtihoitona se on voimakkaasti energiaa lisäävä, joten ylikierroksilla ollessasi suosittelen jotain muuta hoitoa, kuten energiahoitoa, maadoittavaa rumpuhetkeä tai rentoutusta, tai lämpöä kaivatessasi lempeää kuumakivihoitoa.

Moksaushoito voidaan myös yhdistää muihin Rohtohetkiin, kuten energiahoitoon tai kanavointiin.

Huom! Jos sinulla on alentunut tuntoaisti mistä tahansa syystä, esim. diabeteksen vuoksi, hoitajasi on tiedettävä siitä. Ihon lämmönsietokyky on yksilöllinen. Alentunut tuntoaisti voi estää huomaamasta, jos moksa polttaa ihoasi, jolloin on palovamman mahdollisuus.

 • Tästä syystä moksaushoitoon ei voi tulla päihtyneessä tilassa eikä krapulassa. Jos olet ottanut hoitopäivänä särkylääkkeitä tai muita tuntoaistiin vaikuttavia käsikauppa- tai reseptilääkkeitä, informoi ehdottomasti tästä ennen hoidon aloittamista! 

Myös vahingoittuneen ihon, tulehdustilojen ja muiden akuuttien tilojen aikana on oltava erityisen varovainen. Kerrothan näistä siksi hoitoa varatessasi!

Tulineulaus

Hyvin tehokas akupunktuurinen hoito, jolla on saatu joskus pitkäkestoisia tuloksia vanhoissakin vaivoissa jopa 2-3 hoitokerralla. Tepsii erityisesti kylmän ja kostean aiheuttamiin vaivoihin (fyysisesti ja energeettisisesti) mutta käytetään myös tulehduksellisissa vaivoissa, kuten reumaattisten sairauksien aiheuttamaan oireiluun. Käytetään myös kiputiloihin, vammoihin, arpien hoitoon (kuten kuvassa) yms. 

Tulineulaa ei työnnetä ihoon syvälle. Sen hehkuvan kuuma kärki käytetään ihon pinnassa, ja pistoskohta käyttäytyy yleensä vähän kuin hyttysenpisto. Pieni nipistys, hetken päästä vähän kihelmöintiä, kun energeettiset myrkyt alkavat poistua ja lämpöhoito leviää elimistöön. Vaikutus alkaa näkyä yleensä nopeasti, jopa minuuteissa.

Sarjahoidossa annetaan aina edellisten jälkien parantua ennen seuraavaa hoitokertaa. Hoitojen välillä on siis n. 1-3 viikon väli, riippuen siitä miten nopeasti sinun ihosi uusiutuu.

Hoito on turvallinen, ja 300-400°C:nen volfram-neula aina steriili. Tunnin hoitohetki sisältää oireidesi kartoituksen sekä keskustelussa että energeettisesti tunnustellen, hoitoon valmistautumisen sekä hoidon jälkeisen keskustelun. Tulineulakäsittelyä ei tavallisesti tehdä samalla kerralla laajoille alueille, kuten koko keholle.

Huom! Varatessasi aikaa, otathan huomioon nämä seikat:

 • saavuthan istuntoon avoimin mielin. On hyvä jos olet miettinyt miten voisin auttaa sinua, mutta kehotan varautumaan myös siihen että valitsenkin erilaisen työtavan tai löydökseni eroavat omista epäilyistäsi.
 • istuntoon ei voi milloinkaan saapua päihtyneenä, krapulassa tai vieroitusoireissa
 • jos sinulla on vahvoja lääkityksiä, sydänsairaus, syöpä tai muu vakava kehon / mielen häiriötila, jonka hoito on kesken, kerro siitä varatessasi aikaa
 • akuuteissa kehon ja mielen vammoissa, sairauksissa tai vakavaa sairautta epäillessäsi ota aina ensin yhteyttä hoitavaan lääkäriisi! Rohtonaisen palvelut eivät korvaa lääketieteellistä hoitoa!
 • Jos varaat aikaa toiselle ihmiselle, tarvitsen henkilökohtaisen luvan häneltä. Tämä koskee myös 12 vuotta täyttäneitä lapsia.
 • jos huomaan, että vaikuttimesi istunnolle on jokin muu kuin aito kiinnostus ja tarve, varaan oikeuden kieltäytyä tai keskeyttää jo aloitettu istunto siten kun se on tehtävissä turvallisesti
 • nämä seikat koskevat kaikkia, myös etänä tapahtuvia Rohtohetkiä.
 • Peruutusehdot: Varausvahvistuksen linkistä viimeistään 12h ennen ajanvarauksen alkua, sen jälkeen viestillä 041 729 2304. Huom: alle 24h varoitusajalla perutusta ajasta veloitetaan 50%. Peruuttamaton aika veloitetaan kokonaan.
 • huom: yrityksellä ei ole vakuutusta asiakkaita varten.